Pilates & Spiral Stabilization

Pilates perustuu uusimpiin tutkimustuloksiin, menetelmiin ja liikkeisiin, joiden tiedetään auttavan ihmistä saamaan paremman otteen omaan kehoonsa ja hyvinvointiinsa. Pilates on kehon ja mielen yhdistävä harjoittelumuoto, josta löytyy aina uutta haastetta niin aloittaville kuin sitä pidempääkin harrastaneille. Pilateksen hyödyt niin keholle kuin mielelle ovat kattavia. 

Spiral Stabilization SPS on tsekkiläisen ortopedin Richard Smisekin kehittämä kehonhallinta-, terapia- ja liikuntamenetelmä. Tavoitteena on liikkuessa hyvin tuettu mutta vapaa selkäranka. SPS-harjoittelu perustuu kiertävien lihasketjujen vahvistamiseen ja pystysuuntaisten lihasketjujen (yleensä yliaktiiviset ja kireät lihakset) rentouttamiseen ja pidentämiseen. Näin saadaan tilaa selkänikamien väliin, joka vähentää painetta välilevyissä ja lisää niiden aineenvaihduntaa.

Pilates sopii kaikenikäiselle ja kuntoisille, eikä mitään aiempaa harjoitustaustaa ei tarvita. Molemmat lajit sopivat myös loukkaantumisten jälkeen, selkäongelmaisille tai hartia/ niska -ongelmiin. Myös eri lajien urheilijat ovat löytäneet metodien tuomat edut ja liittäneet niitä osaksi harjoitteluaan. Liikkeet mm.

  • Vahvistaa syviä vatsalihaksia  ja keskivartaloa
  • Kohentaa ryhtiä ja parantaa lihastasapainoa - loistava laji istumatyöläisille
  • Pitää niska- ja hartiaongelmat loitolla
  • Saavuttaa tasapainoisen ja vahvan lihaksiston ja ylläpitää lihasten joustavuutta ja lihasvenyvyyttä
  • Parantaa selän toiminnallisuutta - harjoittelu tehoaa erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon
  • Kehittää kehonhallintaa, koordinaatiokykyä ja tasapainoa
    - sopii myös ikääntyville

Tunneilla teemme kaikki liikkeet omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen, jokaisen oman tason ja toiveiden mukaisesti
- siksi ne sopivat kaikille. 

Lisäksi säännöllinen viikkotunti huomioi jokaisen osallistujan erityistarpeet tarjoten samalla pysähdyshetken arkeen.